Próbálom időrendbe szedni „csak” amit én megéltem.

  1. Bevezették a „sztálini” alkotmányt. (1949)  Népszavazás? Ellenvélemény?  Ugyan már!
  2. Koncepciós perek. Még saját híveiket is kinyírták, hatalomvágyuk következtében.
  3. Recski kőbánya, munkatáborok a Hortobágyon. Ma zárva van ill. már talán birka aklok sincsenek. (Pedig igény lenne rá!!)  (Mellékesen megkérdezném: tudjátok egyáltalán mi az ill. milyen egy birka akol?)
  4. 56-57. A csőcselék forradalma? Szerintetek az az egyetemista ifjúság biztos, hogy fasiszta, nyilas csőcselék volt, aki 56. okt. 23. estéjén a Kossuth téren ott volt?
  5. 56. november 4. Legitim államhatalmat támadott meg katonai erővel (igaz, belföldi kérésre) egy világhatalom.
  6. 57-58.  Pufajkás sortüzek (ez nem tömeggyilkosság?)  Koncepciós perek.  N számú ismeretlen okú elhunyt, eltűnt személy (mennyi lett volna ha 200 ezren nem hagyják el az országot?).  Legitim miniszterelnök kivégzése. stb.
  7. 58-ban a SZU felajánlotta a kivonulást Magyarországról, mint 55-ben Ausztriából. A kormány (az MSZMP KB és PB ) ezt belpolitikai okokra hivatkozva ezt elutasította. Népszavazás (ugyan már, ez demokrácia)?  Hasonlíts össze ma egy magyarországi lakost (bármilyen szakmában, vagy végzettséggel) egy osztrák lakossal.
  8. 68-89. Gulyáskommunizmus. De jó nekünk. Az egész OST blokk irigyel minket. Fekete János MNB elnököt felvették a „Római Klubba”. Lehet, hogy most is (és még ki tudja hány évig) ezt nyögjük.


jogallamot_ballibstop.jpg
Azt hiszem a felsorolást itt abba kell hagynom. Ami ezután következett, talán már Ti is ismeritek. Be kell vallanom, hogy az első szabad választáson én is az szdsz-re szavaztam. Megtévesztettek a kommunista ellenességükkel. (Prágai múzeumban láttam a képet, ahol rendőrök kergetik Kis Jánost és Demszky Gábort). Azóta a sehonnai bitang emberről (Petőfi tér, március 15.) más a véleményem. Az mszp-szdsz összebútorozásról pedig nem írom le a véleményemet (nyomdafesték ügyben).

Írta: Lidói

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr545122070
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása