Fehér ló fia

Címkék: felvonulás fasisztázás Jobbik Horthy

2013.11.19. 20:26

horthy.jpgMielőtt azzal lennék megvádolva, hogy rohadék "liber" szemét vagyok , és egyébként nem tisztelem Horthy Miklós emlékét, sőt mi több még adok is neki mert már nem tud vissza szólni, jegyezzünk meg egy dolgot. Életem egyik meghatározó része volt, hogy gyermekként nem azt a nevelést kaptam amit nagyon sokan azok akik most hangosan kiabálják, hogy Vitéz Nagybányai Horthy Miklós az egyetlen igaz magyar államférfi szerte e hazában.

Mert volt bizony, hogy mint kis "tökös" gyerek azt sem tudtam, hogy kinek a képe néz rám az "Új idők" ( irodalmi újság, Herczegh Ferenc szerkesztésében ) korabeli kiadásán amit egy "állat" orosz katona a 45-s dicsőséges bevonulásuk után össze vissza firkált.  Akkor elmagyarázták nekem, hogy ez a bácsi egy igazi magyar ember volt, egykor Magyarország kormányzója és talán megmentője is. Pont.

Aztán hozzá tették azt is, hogy sajnos egyik rokonunk sajnos neki köszönheti, hogy a fagyos téli orosz Don mentéről már nem tudott hazajönni. De ettől még én mint felnőtt, gyermekként kapott emléket megőrzött Vitézi Érdemrendet máig a pénztárcámban hordok, ami nem utánagyártott hanem az eredeti amit azon az avatáson kapott egyik rokonom, aki már sajnos nincs közöttünk, magától a nagy Kormányostól. Aztán ott dereng nagyapám képe is aki, hozzá menekült 1919-ben egész Szegedig, hogy a Duna mentén portyázó vörös brigantik fel ne akasszák, mert nem lép be a vörös hadseregbe, tudják a Szamuely az a nagy szemétláda akiről még utca is volt elnevezve.

Szeged után, meg mint a Nemzeti Hadsereg tagja vonult be Budapestre nagyapám.  Viszont most akkor álljunk meg itt egy szóra, de tényleg, mert akik ma kultuszt csinálnak Horthynak szerintem a fele azt sem tudja ki is volt valójában ez a fehér lovas alak, de mert divat és a korszellem sodorja magával Őket most ordibálva nagy hangon magasztalják Őt. Lehet, én tévedek, de ez nagyon fals és szinte kiszámíthatóan együgyű, mert szinte mint egy apró parázzsal, úgy kell a tüzet fellobbantani a baloldalon, megint terelve a lényeget magukról a pici antiszemitizmus, a "horthyfasiztázás", és a antifa "tünti" segítségével. Mintha ez lenne a közös pont amikor a kis jobbikos ki tudja milyen céllal összekacsint a Szanyi Tibivel, és azt mondja, na ha annyira rendben van itt minden, és az a rohadt "trafik mutyi" sem jött be, meg a "Simicskázás" akkor vegyük csak elő a Horthyt és csapjunk a fehér lovak közé.

A nép egyszerű gyermeke meg néz mint Rozi a moziban és az olvassa minden lapban, hogy restauráció folyik az avítt Magyarországon és dühöng a kormány által támogatott és visszasírt Horthy kultusz. Ez van és aki ebben vak, az tényleg a sivatag homok agyával sem tudja felfogni, hogy minél jobban rakja a tüzet a hazafias mágiára, azzal csak ront a helyzeten.  Lovas szobor, meg mellszobor meg ki tudja hány és hány kőtábla nem fogja jobban emlékeztetni azokat a zsidókat akiket a Horthy korszak mentett meg a gázhaláltól, és nem lesznek többen azok sem akik méltatják ennek a férfinek történelmi szerepét.  Buta dolog ez, és nem hoz csak visz.

A Jobbik meg ostoba, vagy szándékosan okos ebben az ügyben a vele összekacsintó szélsőballal ( DK-MSZP) amit meg annyira látványosan utál, hogy az meg már megint vicces. Szóval kedves Jobbikos olvasóim, most lehet nekem menni, és ocsmány szavakkal illetni, de én valahogy ott állok ebben a kérdésben ahol egykor hagytak.
Tisztelem a Kormányzót és belegondolok történelmi szerepének sokszínűségébe, de nem kérek neki lovas szobrot, sem mellszobrot, főlege most. Nincs itt az ideje és talán soha nem is lesz, de bennünk él, és azok szobraiban akiket Ő adott a magyar történelemnek, tudjuk kiről és ha nem, az azokat szégyeníti akik ma fehér lovat vezetnek Buda utcájára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr995644557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antal Burján 2013.11.20. 05:58:23

A történelemből száműzni kellene végre a feketét és a fehéret. Senki sem tökéletes. Negatív értelemben sem. Persze léteznek nagyon sötétszürkék és törtfehérek. A világ tele van szórva mindenféle népek szobrával. Azt hiszem Horthy messze nem lenne a sötét árnyalatúak között az "utolsó dexilisben". Akkor meg miért ne kaphatna szobrot? Azzal maximálisan egyetértek, hogy ne most. És ne a Jobbik által. Alakítsanak történész bizottságot, vitassák meg, terjesszék fel, a Parlament (főváros önkormányzata szóljon hozzé) és ha engedélyezik, akkor méltósággal emeljenek neki szobrot. Én nem rovom fel neki a Don kanyart. Könnyű ma, majd' 70 év távlatából ítélkezni. Az, hogy egy kezdeményező politikusnak, aki nemcsak cammogni akar a keréknyomban, hanem kitörni, mennyire kötött a mozgástere, és éppen hol tud kiugrani a nyomból nem szokott senkinek fejfájást okozni. Egyszerű azt mondani, hogy nem kellet volna megtámadni a SZU-t és akkor ma lenne szobrod... A blog írója fáradjon vissza abba a korba, és tanulmányozza, járja körbe a lehetőségeket, és akkor ítélkezzen ha Horthy nyilvánvalóan elsételt egy hatalmas nagy kitörési lehetőség mellett. Szóval a Jobbik handabandázó paprikajancsik gyülekezete (jó esetben) vagy baloldal által pénzelt bomlasztók (rossz esetben). Az egész politizálásuk kizárólag arra irányul, hogy a jobboldalt ellehetetlenítse kül- és belföldön egyaránt. Ez a tény azonban nem szolgálhat(na) alapul Horthy személyiségének megítélésekor.

ztv 2013.11.20. 17:57:48

@Antal Burján: Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.
süti beállítások módosítása