penz_adossag_ballibstop.jpgTegnap este jött a hír: S&P hitelminősítő leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta a hosszú távú magyar adósosztályzatokra érvényben tartott kilátását. Szép, érthető mondat. A lényege csupán annyi, hogy értsük: nem vagyunk jó adósok, sem rövid sem hosszú távon. Igen, mi. Mármint magyarok, mert Magyarországot a magyarok alkotják, mindenki. Le lettünk minősítve. Mindannyian.

A magyarázat is ott van, ide is hozom : "A Standard & Poor's a kilátásrontáshoz fűzött elemzésében azzal indokolta a lépést, hogy véleménye szerint tovább gyengült a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága és hitelessége. Ez részben azoknak a döntéseknek a következménye, amelyek a hitelminősítő megítélése szerint kérdéseket vetnek fel az ellenőrző funkciójú intézmények függetlenségével és így hitelességével kapcsolatban.

A cég példaként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élén bekövetkezett vezetőváltást és az alaptörvény módosítását említi, ezek ugyanis a Standard & Poor's véleménye szerint gyengíthetik a magyar intézményrendszer hatékonyságát, valamint a gazdaságpolitikai döntéshozatal minőségét és kiszámíthatóságát." Ismerős szavak ugye : hitelesség, MNB függetlensége, kiszámíthatatlanság. Már csak a rasszizmus és a negyedik alkotmánymódosítás hiányzik.

Mondhatjuk megint magyarázatként, hogy na ezt is a Bajnai meg a hozzá hasonló negatív kampányt folytatók miatt kaptuk.  Mondhatjuk ? Szerintem igen.

Mert emlékezzünk mint mondott a két pénzügyi guru : Soros György és Charles Gati akik már tavaly kijelentették, ha demokratikus módon nem, akkor másképpen is el lehet mozdítani az Orbán-kormányt. ( Ezek az urak támogatják a fent nevezett kormányfőjelölt kampányát.) Ez folyik most éppen, a nem demokratikus út. És teljesen mindegy, hogy mi mit akarunk,- "tisztelet" azoknak akik éppen, hogy ezt akarják, "Bajnai és Mesterházy fanok" - dőljön be ez a kormány, hogy jöjjenek a szakértők és majd Ők megmondják, hogy virágozhat itt minden virág és megint ugrásra késztetik majd a "Pannon pumát".  Ismét jöjjön az IMF és adja a pénzbőséget, hogy majd haveri pénzként folyjon vissza oda ahonnan kaptuk, de azok akik kérték a jutalékot még le tudják szedni belőle.
Mi meg aztán megint 8 év "szívása" után, térjünk megint észhez és akkor már nem csak a "fülkében" lesz majd forradalom hanem szó szerint.

De addigra ezek az urak és hitelminősítők már régen nem ezzel a "kicseszett" (már bocsánat) országgal foglalkoznak, mert a sápot leszedve kirabolva már nem vagyunk érdekesek számukra. Egyszóval ne legyenek kétségeink afelől, hogy csak úgy magunk szabta irányok szerint mehetünk. Vannak koordináták amiket megszabnak számunkra, és ha törik, ha szakad akkor is végigverik rajtunk. Csak egy zárolójeles mondta itt a végén, a nagy gazdasági válság előestéjén az S&P a 2008-as hitelválságot kirobbantó Lehman Brothers bank hitelminősítését a legmagasabbra értékelte, másnap a bank csődbe ment.

A harc folytatódik, ellenünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr285162219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása