Trafikmutyi

Címkék: kínos trafik mutyi trafikmutyi

2013.05.10. 08:50

dohanyaruda_BLS.jpgA baloldal két kézzel kapaszkodik belé, hogyne tenné, akár még meg is érthetnénk, hiszen végre találtak valamit, amibe kitombolhatják magukat. És egyébként is, erről sokkal kényelmesebb beszélni, mint a Laborc-Potrik mutyiról. Pedig a Laborc-Potrik mutyi sokkal izgalmasabb lenne, de persze legalább annyival kínosabb is. Kínosabb, viszont, sajnos valódi mutyi, nem úgy, mint ez.

Bevallom őszintén, egyszerű médiafogyasztóként olvasgatva a ballibsi hisztériakampányt, az a tévhitem támadt, hogy ebben az országban bizony számolatlanul osztogatták egymásnak a trafikokat. Minimum százával, de még inkább ezrével. Merthogy a „mutyi” címke ugye azt feltételezi, hogy különböző ködös háttéralkuk útján egymás kezére játszották ezeket a trafikokat. Méghozzá feltűnően nagy számban. Ez a kitétel ugye lényeges, mármint, hogy feltűnően nagy számban. Mert azt szögezzük le, abban azért semmi különös nem lenne, nem lehet, ha mindössze néhány százaléknyi az a nyertes, aki valamilyen szinten köthető a kormánypárthoz. Már csak azért sem, mert gondoljunk bele, egy tömegpártról van szó, Magyarország legnagyobb tömegpártjáról, aminek a „vonzáskörzetébe” (tagság, aktivisták, ezek rokonai, stb.) több százezer, sőt, akár milliós tábor tartozik. Ha félreteszünk mindenféle csőlátást, ledobjuk a balliberális szemellenzőket, akkor be kell látnunk, abban semmi különös nincs, nem is lehet, ha országos szinten 5-10% azon nyertesek aránya, akik valamilyen szinten köthetők a Fideszhez. Párttagok, Fidelitas tagok, aktivisták, mindezek rokonsága, tehát azok az emberek, akikről valamilyen szinten bizonygatható, hogy közük van a kormánypárthoz, nagyjából kiteszik az ország lakosságának 5-10%-át.

Csak egy kérdés, nem kell hozzá diploma, pláne nem kell matematikusi végzettség hozzá. Ha egy futóversenyen ezer, nagyjából azonos képességű futó indul, minden tizedik versenyzőre narancssárga pólót húzunk, akkor vajon furcsa-e, ha az első százban tíz narancssárga pólós van? Kell-e ehhez bármiféle csalás vagy mutyi? Vagy esetleg ez egy teljesen természetes eredmény, amely mindenféle ráhatás nélkül, magától alakul ki? Nos, mutyihuszárok?

Szóval ezt a nagy mutyihisztériát olvasgatva, az volt az érzésem, hogy itt biza arról van szó, hogy döbbenetesen nagy számban nyertek úgymond „fideszesek”. Tehát olyan emberek, akik valamilyen szálon (párttag, Fidelitas tag, aktivista vagy ezek rokona/ismerőse) köthetők a kormánypárthoz. Pontosabban kormánypártokhoz, mert ugye itt konkrétan két pártról van szó. No ehhez képest, nem kis megdöbbenéssel olvasgattam a trafikmutyi oldalát (mer'hogy már ilyen is van, sőt külön térkép is, melyen jelölve az állítólagos mutyik), ahol is a mai napig bezárólag, kemény 120 „mutyit” sikerült beazonosítaniuk. Megszámoltam, tényleg annyit. Első blikkre akár még soknak is tűnhet, de ha hozzátesszük, hogy Magyarországon több, mint háromezer település van...

/konkrétan 3154, ebből 328 város, ami azért lényeges, mert a városok egy jelentős része további kerületekre oszlik, ami tovább növeli ezt a 3154-es számot, de ne menjünk ilyen mélységekbe, maradjunk csak a szép kerek 3000-nél./

Tehát nem értem én ezt a nagy műhisztit, hiszen most már mondhatjuk, hetek óta kutatnak, árgus szemekkel lesik a nyerteseket, hátha be lehet bizonyítani valamit róluk, erre most kiderül, hogy össze-vissza 120-at tudnak felmutatni a 3000-ből? 120-at, ami abszolút belefér a „természetes kiválasztódásba”. Hiszen ha azt mondtuk, hogy a párttagok, Fidelitás tagok, aktivisták, mindezek rokonai és ismerősei, tehát akikről valamilyen szinten bizonygatható, hogy van némi közük a kormányhoz, simán kitehetnek 5, de talán 10%-ot is, akkor az is evidens, hogy semmi rendkívüli nincs abban, ha a nyertesek közt is találunk hasonló arányban belőlük. Mondhatni ez természetes. Ha a 3000-ben találunk 150-300 olyan embert, aki beletartozik a fennemlített körbe, az még semmiféle mutyira nem utal, pláne nem bizonyít semmiféle mutyit. Nem mondom, ha nem 5-10% közt mozogna ez az arány, hanem mondjuk 15-20% (tehát a 3000 nyertesből 450-600 „fideszes”) lenne, arra én is azt mondanám, ez azért már gyanús. Ha meg esetleg 30-40%-ot érné el (tehát 900-1200), arra meg egyértelműen mutyit kiáltanék én is. Na de kérem szépen, hol van az a 900 „fideszes” nyertes? Vagy akárcsak 450? Még 150-et sem tudnak felmutatni, pedig nagyítóval keresik őket...

Azt már csak halkan teszem hozzá, találomra kattintva egy-két helyre (a mellékelt térképen lehetőség van a bejelölt helyekre kattintani és ott részleteket olvasni az állítólagos mutyiról) kapásból találtam olyant, amihez igencsak fura bejegyzés társul. Konkrétan a békéscsabai „mutyira” gondolok, amiről már ott kiderül, hogy nem mutyi. Leírják, hogy ki a nyertes Békéscsabán, aki SZERINTÜK a helyi polgármester lánya. Aztán kiderül, hogy nem arról a személyről van szó, csak névrokonság áll fent, ezt maga a honlap üzemeltetője is elismeri, egyértelműen leírja, de valahogy a bejegyzést „elfelejti” törölni, így az is része a 120-nak. (és még ki tudja mennyi téves infó van ebben a 120-ban!) Na ja, úgy látszik számukra már az is mutyi, amiről napnál világosabban kiderült, hogy nem mutyi. Kell a mutyiszám, na. Akár a kamumutyi is belefér, csak valamit fel lehessen mutatni...

Félreértés ne essék, én nem állítom egy szóval sem, hogy nem fordulhatott elő sehol az országban egy-egy pusmus. Már csak azért sem, mert ez ugye sajnos tipikus magyar szokás. Igen, biztos, hogy előfordulhatott, elvétve. Na de az, hogy itt országos szinten, nagyüzemileg, már-már maffia szinten ment volna a trafikok kiosztása, az kérem egy épületes baromság. Olyannyira az, hogy semmiféle kézzelfogható bizonyítékot nem sikerült felmutatni rá. Ez a nem egész 5%, amivel példálózni próbálnak, semmit nem bizonyít. Hiszen gondoljunk bele, a másik oldalon meg 95% áll, akiknek semmi közük a kormányhoz, ezáltal pont azt bizonyítják, hogy semmiféle szervezett mutyizás nem történt.

Éppen ezért, „trafikmutyit”, „trafikmaffiát” emlegetni jelen esetben legalább annyira demagóg, mintha nemzetiségi alapon kezdenénk el hisztizni. Mire gondolok? Nyilvánvaló, hogy Magyarországon szintén legalább 5-10%-ra tehető azok aránya, akik német nemzetiségűek VAGY a rokonságukban található német nemzetiségű, de legalább a baráti körükben van német nemzetiségű. Ebből kiindulva, semmi meglepő nincs abban, ha a „trafiktender” nyertesei közt is nagyjából ilyen arányban találunk német nemzetiségűt vagy olyant, akinek van német nemzetiségű a rokonságában, esetleg a baráti körében. Na most, ha én a német kisebbség ellen akarok uszítani, akkor egyszerűen kitalálom, hogy dehogyis természetes dolog ez! Hát nyilvánvaló, hogy a német kormány „bemutyizta” magát a tenderbe és osztogatott! De ugyanez eljátszható a szerbekkel vagy a szlovákokkal is. Hiszen ebben az országban tízezrével élnek szerbek, szlovákok is, százezrével meg olyanok, akiknek a rokonságában, baráti körében található ilyen nemzetiségű ember. Magától értetődik tehát, hogy a „trafiknyertesek” közt is akad szép számmal szerb meg szlovák (nemzetiségű, mielőtt bárki félreértené!). Mi történt akkor itt kedves baloldal? Netán a szerb és szlovák kormány is itt mutyizott, a némettel együtt. Lehet, hogy ez valójában egy páneurópai mutyihálózat volt? Izraelt már meg sem említem, lehet, hogy ázsiai mutyiszál is van? Na ha meg még egy kínait is találunk... (Nothof Attila írása)

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr835292457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása