lapker.jpgKezdjük ott ezt a történetet amikor még egy Horn Gyula nevezetű ember volt a miniszterelnöke ennek a szép többre érdemes országnak, nos az Ő országlása alatt gondolta úgy a 2/3 birtokával rendelkező egykori, de máig hatalomban lévő nomenklatúra, hogy a lapterjesztés állami monopóliumát privatizálja.

Magyarul a bódékat amiben eddig állami póstai dolgozók adták a Nők Lapját, holnaptól egy magán cég adja majd tovább kicsit máshogy talán európaibb módon. Lett is nagy keveredés, mert már akkor sem kis piacról volt szó.

Ott vannak az eladóhelyek és persze ott az a hatalom, hogy egy-egy sajtótermék hova kerül ki, és melyik lesz inkább előtérbe helyezve a másikkal szemben. Indult is számos vállalkozás azon gondolkodva, hogy ez bizony nem rossz üzlet és talán meg lehet majd szerezni.

De mint tudjuk a szocik és a liberálisok azért mindig szerették a nagytőke hatalmát kis hazánk színpadán látni, így a nagy pályázati kiírás is elég faramucira sikeredett. Voltak pedig magyar lobbisták akik saját magukat jobban szerették volna ebben a bizniszben látni, mit mást. Voltak akik ennek tudják be az akkor erre az üzletre ácsingózó Fenyő média mágnás sorsszerű kivégzésének okát is.  Akkor ugyanis a Vico birodalom feje, egész kis média arzenált tudhatott maga mellett, amihez már csak a terjesztés monopóliuma hiányzott. De ott a vége felé, Fenyő valahogy kezdete a már bukásra ítélt szoci - szdsz ellen fordítani a fegyvereit. A végét ismerjük, de a valódi okot máig nem tudjuk mi földi halandók, miért is lett ez a csúnya vég.

A lényeg, hogy pritty - prutty a legnagyobb európai lapterjesztő hálózat kezében landolt a piac, még pedig a Francia Lagardere cégcsoport egyik tagjánál aki már akkor számos kelet európai piacon megszerezte ezt a jogot. Szinte "bagóért" lett a Lapkeré minden, a cég jelenleg ebben az üzletágban 4,-8 milliárd forint forgalmat realizál.Mit kellett ezért tenni, csupán annyit, hogy a meglévő számos utcai elárusító helyen kisebb felújítás mellett kiépíteni a hálózatát.

Lett RELAY, és INMEDIO boltok tucatja. Amiben lassan de biztosan, nem csak olvasni valót, de rágó és cukorka mellett a dohány is bekerült az eladni kívánt termékek közé. Akkor ugye kezdjük kapiskálni, hol van a dohány egy része, a lapok között is... Adj el egy újságot én adok mellé dohányt is. De a lapod terjesztését csak rajtunk keresztül valósíthatod meg, illetve ha más utat akarsz magadnak nehezen boldogulsz. Kérdezzék meg a legközelebbi lapárusítót kivel áll szerződéses viszonyban.

Aztán ez a Lapker a boltjait mint az igazi jó gazda szerződéses üzemeltetésben adja át, és biztosítja a működést, ennek fejében Ő csupán jutalékot fizet a vele szerződött partnerének.A dohány így került a Francia kézbe és a lapok terjesztése is. Akkor legyen itt egy csavar a gondolatmenetben, és nézzük mit is akart a kormány a trafik törvénnyel, hát pont azt, hogy az ilyen egykori "szoci mutyi" menjen át abba a kézbe, ami legalább a haszon nagy részét itthon tartja.

Tudjuk, kisebb szelet ez a Lapker, mert hány és hány multi esett most ki a dohány üzletből, lásd az összes külföldi kézben lévő áruház láncot. A kiabálás miattuk hangos ott a ballib oldalon, és nehogy elhiggyük már, hogy az annyira szociálisan érzékeny Ballib tábor a szegény rokkantnyugdíjas néniért aggódik aki elvesztette a kis boltja utolsó bevételi lehetőségét. Nem Ők a nagy "zsózsóért" aggódnak, ami eddig így, vagy úgy de egy részben hozzájuk vándorolt.

Mert tudjuk a dohány az "dohány"...

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr805252086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matsca 2014.03.29. 20:00:07

A LAPKER A GECI MAGYAR BEOSZTOTTAIVAL EGYÜTT MENJEN A PICSÁBA
.....BŰNÖZŐ GECIK
süti beállítások módosítása