( képzeletbeli beszéd május 1-n Attilától )

majalis_Mszp_BallibSTOP.jpg
Mi itt a Nagyréten összegyűltünk, hogy hitet tegyünk a rezsim leváltása érdekében. Tudjuk mert elszántak vagyunk abban, hogy hátunk mögött hagytuk, a múltunkat és magát Ferit is. Viszont sem Ildikó, sem Pisti, sem pedig Tibi nem döntött úgy, hogy kimaradna a jóból. Bár Ildikó elfáradt a nagy küzdelmekben az évek során, és számunkra értehertelen módon azt jelentette be, hogy jövőre már nem áll csatasorba, de azért még most itt van velünk erősítve a béketábor és a demokraták dicső seregét.

Tudjuk, illetve azt hazudják, hogy 2010-ben le lettünk győzve meg, hogy a nép már a háta közepére sem kíván bennünket. De látva a ti ragyogó sör és egyéb alkoholok által csillogó szemeiteket, tükröződik benne az Orbáni hazugság összes demagógiája.

Itt vagyunk, hogy hitet tegyünk arra, hogyha ezt a rezsimet legyűrjük, így - vagy úgy, eszközökben nem válogatva, mi kiszabadítjuk láncaiból a bebörtönzött politikai foglyot, kedves barátunkat aki egykor annyira segítőkész volt, hogy mindent megígért csak, hogy nyerhessünk. Nevét, most azért nem mondom ki, mert szóban mi már rég elhatárolódtunk tőle, de Ő ott az előzetesben tudja ránk mindig mindenben számíthat.
Azt is megígérjük nektek elvtársaim,- és elnézést most az itt megjelent liberális barátainktól akik nem igazán tudták még az elején, hogy elvtársaink lesznek- ha a hatalom a kezünkben lesz, bocsánat a kezetekben, mi mindent megteszünk azért, hogy ez az ország ismét adósságok és hitelek segítségével az európai útra térjen vissza.

Eltöröljük és igazságossá tesszük a rezsi csökkentést, mindenki számára kérvényeket gyártunk, hogy majd azon lehessen az alamizsnához hozzájutni és ne alanyi jogon járjon a gazdagoknak az a 10 - 30% amit mi soha nem adunk oda...nekik, nektek.  Ahogy sokszor mondtuk, nem lesz itt gázár emelés, ezt mint akkor most is megígérjük. Mi egy szerethető államot építünk, és ha nyerünk 2014-ben megígérjük, hogy ismét lesznek kordonok és lesznek tüntetések. Lesznek. Mert milyen demokrácia az olyan ahol ezek nem működnek rendesen.
Tudjuk, most nem állunk még annyira jól, de hazudnak azok a közvélemény-kutatások amelyet nem mi rendeltünk meg. De vannak itt eredmények, és ezekre büszkék lehetünk: Európában el tudtuk hitetni, hogy itt megint az ordas náci eszmék uralkodnak, el tudtuk hitetni veletek, hogy ellenben az Unió számaival szemben ez a fasiszta kormány nem ért el semmiféle gazdasági eredményt, az az adósság amit még mi vettünk fel, hogy nektek jó legyen, meg nekünk, nemhogy csökkenne, növekszik. Az a romhalmaz amit ezek annak mondanak, az a mi kezünk által épített jövőkép volt.

Munkánk gyümölcse, hogy magyar a magyarral nem áll szóba mert vagy FideSS vagy egyszerűen náci és kész.  Az Orbán rezsim nem csinált semmit az elmúlt három évben, csak a hasát süttette és a baráti zsebeket tömte.  Mi lett ennek a hatása, milliók menekültek el az országból, de mazochista mód, jönnek is vissza. Nem lett fizetős az oktatás, pedig mi, hogy akartuk egykor, és most ott tartunk, hogy már magunk sem tudjuk mit akarunk ezen a téren. De azt akarjuk, sőt Gordon segítségével még fel is hecceltünk pár demokrata diákot, hogy törjön zúzzon a Fidesz székházában.

Kedves Elvtársak, és Nők, és vendégeink, mi eltökéltek vagyunk abban, - de leginkább Tibi -, hogy ahogy hatalomra kerülünk újból mindent elveszünk azoktól, akik most kaptak és azoknak adjuk akik nekünk kedvesek, legyen az trafik, föld, vagy bármi. Csak szavazzanak ránk.  És itt teszünk hitet, ha kell az ördöggel is cimborálunk, hogy ebben az országban ismét demokrácia legyen. Még ha kell behívjuk a baráti országokat is, segíteni. Ebben van már tapasztalatunk.Ahogy a csatákat megnyertük sorban, lásd adósság csapda, túldeficit eljárás fenntartása, csalással javított gazdasági mutatók, ezt a csatát is meg fogjuk nyerni, ha kell azokkal a módszerekkel amelyeket már ismertek.

Elvtársak, már nem kell sokat várni, Gordonnal együtt, ha ott a tengeren túl is úgy akarják, vissza állítjuk a fékek és ellensúlyok rendszerét. Inkább a fékeket.
De addig még sok sört, feleset kell meginnunk és számos táncbemutatót kell tartanunk, hogy ez az álom valóság legyen.  Így hát drága barátaim, most nincs más hátra, mint erőt mutatva, mi ketten itt Gordonnal, eltáncoljuk nektek a moonwalkert.

Köszönöm, hogy meghallgattok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr285253851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása