elnyutt2014_ballibstop.jpgReggeli poszt állandó olvasónktól :)

Jó, kezdem azzal, amit nevezhetnénk a honi politika egyik alaptételének, aki akárcsak egy szavát is elhiszi a Gyurcsány-Bajnai tandemnek, az egész egyszerűen nem normális. Természetesen én sem gondolom egy pillanatig sem, hogy bármiféle komolyság vegyült volna Gordon bácsi „Május elsejei ígéretébe”, miszerint, ha majdan ő jut hatalomra (a Jóisten mentse meg az országot ettől az opciótól), bizony nem lesz rest körbeszigeteltetni az ország összes társasházi lakását, méghozzá ingyé! Ugye milyen ismerős a propaganda?


Lesz itt kolbászból kerítés, még dolgozni sem kell, Állambácsi, mer'hogy az ám a dolga, fizet mindent. A nép, az Isten adta, meg csak győzze majd elkölteni azt a sok-sok aranyat, mit a jólelkű Gordon bácsi két kézzel szór elé. Hiszen a mi jó Gordonunk, csakúgy, mint az MSZP (és nem különben Gyurcsány Ferenc), meghallotta a szegény nép jajszavát és most amolyan három muskétásként rohannának osztogatni. Talán örök rejtély marad, hogy vajon azokban az években, mikor a hatalmat bitorolták, ezáltal minden lehetőség adott volt a számukra, hogy valóban segítsék a szegény sorban élőket, akkor miért nem? Akkor miért merült ki spontán népnyúzásban minden tudományuk? Most, amikor nem kell semmi kézzelfoghatót letenni arra a bizonyos asztalra, elég csak bemondani, ígérgetni, most hirtelen elképesztő empátia uralkodik el rajtuk.

Na ja, ígérgetni mindenki tud. Azt ugyanis nem nehéz. Elég csak beleböfögni a mikrofonba, hogy az életnek mikor melyik területén fogjuk meglengetni a bőségszarut és az erre alkalmas közeg máris könnybe lábadt szemekkel foglalja imába a szónok nevét. (Az persze más kérdés, hogy aztán egy esetleges győzelem után gyorsan kiderül, a szónok bőségszaru helyett maximum a falloszát lengeti majd be.) Alkalmas közeg meg van. Mindig van. Ebben az országban mindig megtalálni azt a tömeget, ami, talán egyfajta mazohizmustól vezérelve elvárja, igényli, hogy őt bizony szopassák. És ígéret is van, mindig van. Mindig újak. Mert kétségünk ne legyen afelől, ez még csak a bemelegítés volt. Ahogy haladunk a választások felé, egyre újabb és újabbak kerülnek elő, büszkén hirdetve, micsoda csudavilág lesz itt, ha ismét hatalomra kerülhetnek ők, akik múltkor elkúrták. De most persze tuti nem fogják. Bizton állíthatom, valóságos ígéretcunami csap majd le Magyarországra. Mint ahogy azt is bizton állíthatom, újra keservesen csalódni fog az, aki elhiszi ezeket az ígéreteket. Bátorkodom javasolni, mindenkinek, nyugodtan tessenek gondolkodni is, egymás mellé tenni a balliberális dogmákat, mert akkor gyorsan kilóg a lóláb.

Mert maradjunk csak a „Társas szigetelés” című projektnél. Majd az Állam megszervezi, meg, hogy önköltség nélkül, tehát minden fillért a költségvetésből vesznek ki. Nagyságrendileg másfél millió társasházi lakásról van szó, ami 1000-2000 milliárd(!) forint kiadást jelentene a költségvetésnek. Mivel szeretjük dollárban kifejezni az Állam eladósodását, számoljuk át gyorsan jó jenki valutába, ez nagyjából 5-10 milliárd(!) dollárt(!) jelent. Tehát Bajnaiék gyakorlatilag már a startpisztoly eldördülésekor beígértek 5-10 milliárd dollárnyi „adományt”. Mi lesz még itt a versenyfutás alatt? Figyelem! Mindezt egy olyan országban, ami az előző évtized végére totálisan csődbe ment és állítólag azóta borzalmasankatasztrófálisanhúdebénán kormányoz az Orbán kormány. Mert ugye az nem kérdés, 2009-re már ott tartottunk, hogy nem féllábbal, inkább másféllel voltunk a szakadékban. Gyakorlatilag az ájemeftől kikunyerált hitel (más már szóba sem állt velünk), meg az uniótól kikönyörgött „gyorssegély” mentette meg az országot a teljes összeomlástól. Ezt még az MSZP sem különösebben vitatja. Na most ha akkor olyan súlyos volt a helyzet, hogy csak brutális megszorításokkal (és kikunyerált hitelekkel) tudtunk csak talpon maradni, azóta meg az Orbán kormány borzalmas gazdaságpolitikát folytat és katasztrofális irányba vezeti az országot (ugye ez a másik ballib dogma), akkor tessék már nekem megmondani, mégis mi a jó büdös francból akarnak maguk dollár milliárdokat szétosztogatni? Most akkor vagy az nem igaz, hogy itt bárki is a társasházak ingyenes leszigetelésére készülne vagy az nem igaz, hogy az ország még annál is rosszabb állapotban van, mint kormányváltáskor volt. Mert a két állítás bizony tökéletesen üti egymást. A kettőből minimum az egyik hazugság.

Persze, mindenki azt hisz, amit akar. Legfeljebb majd csodálkozik azon, hogy egy esetleges győzelem után Gordon visszavonul megírni a maga kis „őszödi beszédét”, majd széttárt karokkal „elkúrtuk”-ozik párat és jóízűen beleröhög a választók pofájába.

Nothof Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://ballibstop.blog.hu/api/trackback/id/tr285280459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása